Διάβημα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του Nautical Geo

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προχωρήσει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά από παρέμβαση του Νίκου Δένδια.

Αιτία του διαβήματος είναι η τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και η έκδοση παράτυπης navtex από την Τουρκία. Αυτή η συνεχιζόμενη τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξτερικών.

Το γαλλικών συμφερόντων, υπό σημαία Μάλτας, ερευνητικό πλοίο “Nautical Geo” που επιχειρεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα να διεξαγάγει έρευνες σε περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο πλαίσιο της χαρτογράφησης της πιθανής πορείας του αγωγού East Med, εμποδίζεται από τουρκικά πολεμικά κάθε φορά που βρίσκεται πέραν των έξι ναυτικών μιλίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι