Διεθνή ΜΜΕ για το νόμο περί ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή ΜΜΕ: Ορόσημο ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο προβάλλουν σήμερα την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από το ελληνικό κοινοβούλιο κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό ορόσημο και μια μείζονα κοινωνική μεταρρύθμιση, την οποία έφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που υιοθέτησε το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου», επισημαίνει το βρετανικό BBC, επικαλούμενο τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι με το νέο νόμο «καταργείται μια σοβαρή ανισότητα».

Σύμφωνα με το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχει ισότητα στο γάμο.

Η επίσης βρετανική εφημερίδα The Guardian υπογραμμίζει κι αυτή το γεγονός ότι η υιοθέτηση του νόμου έγινε με μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, ενώ από τα θεωρεία της βουλής παρακολουθούσαν την ψηφοφορία μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, πολλά από τα οποία δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους.

Οι New York Times σημειώνουν επίσης στην ανταπόκρισή τους πως, μολονότι η Ελλάδα είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, είναι η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που υιοθετεί ένα τέτοιο νόμο.

Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων εμφάνιζαν μια ελληνική κοινωνία διχασμένη πάνω στο θέμα, καθώς οι μισοί από τους ερωτηθέντες εξέφραζαν υποστήριξη για τους γάμους αυτούς, αλλά οι περισσότεροι δήλωναν παράλληλα πως αντιτίθενται στην προοπτική της τεκνοθεσίας από ζευγάρια του ίδιου φύλου.

«Πρέπει να αναγνωρίσω στον Μητσοτάκη ότι το προχώρησε μέχρι τέλους», λέει στην εφημερίδα η Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, η οποία χαρακτήρισε το νόμο «μείζονα νίκη για την οποία για χρόνια δίναμε μάχη».

Η γαλλική Le Monde επισημαίνει πως αυτή η «μείζων κοινωνική μεταρρύθμιση» προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και ψηφίσθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο «παρά την άγρια αντίθεση της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι