Διήμερη, διεθνής συνάντηση για το μεταναστευτικό στην Κύπρο

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Το μεταναστευτικό θα συζητηθεί στην Ετήσια Συνάντηση της Επιτροπής Επαφών που διοργανώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου στην Πάφο.

Κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης η διευθύντρια Διεθνών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Corinna Ullirich, ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου, Νικόλας Ιωαννίδης, η επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες με τον Οργανισμό της ΕΕ για το Άσυλο (EUAA), Sophie Magennis, και ο διευθυντής για την υποπεριοχή της ΕΕ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Gianluca Rocco, θα αναπτύξουν, μεταξύ άλλων, τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους λόγους, που οδήγησαν στην ανάγκη για μεταρρύθμιση της.

Επιπλέον, θα συζητηθούν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην εφαρμογή της ως κράτος-μέλος, καθώς και την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος, όπως πηγάζει μέσα από διεθνείς συμβάσεις, ενώ θα αναλυθεί η διασύνδεση του θέματος με την Ατζέντα 2030 και τους στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx