Δικαστές και Εισαγγελείς: “Πρώτα ο εμβολιασμός και μετά το άνοιγμα των δικαστηρίων”

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητά τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό (από τα αδιάθετα εμβόλια) των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής και πλήρης επαναλειτουργία όλων των δικαστηρίων της χώρας. Παράλληλα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει ότι στην χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το “άνοιγμα” κλήθηκαν δικηγόροι και άλλοι φορείς, αλλά όχι οι ενώσεις των δικαστικών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατά τα τελευταία 24ωρα αλλά και η προαναγγελθείσα πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την 5η Απριλίου 2021 γεννά ανησυχία για την διάδοση της νόσου σε περιβάλλον συνωστισμού, όπως οι αίθουσες και οι διάδρομοι των δικαστικών καταστημάτων. Οπως γράφει, έχει ζητήσει επανειλημμένα αρμοδίως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό (από τα αδιάθετα εμβόλια) των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής και πλήρης επαναλειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Χώρας. «Σήμερα, εν όψει της επικείμενης πλήρους λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τονίζουμε και ζητούμε για πολλοστή φορά δημόσια, την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των λειτουργών της, αλλά και της λήψης των ενδεδειγμένων σύμφωνα με τα επιστημονικά πρότυπα μέτρων, για την προστασία από τον κίνδυνο μετάδοσης της πανδημίας, πολιτών, διαδίκων, δικηγόρων και εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες», καταλήγει.

Η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έφθασε στο σημείο να παρέμβη και η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης θέτοντας ερωτήματα για το κράτος δικαίου, που παραβιάζεται με την συστηματική απαξίωση των ενώσεων και τη μη διαβούλευση του υπουργείου με αυτές σε θέματα που τις αφορούν άμεσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι