Δίκη για πορνοστάρ και δωροδοκία: Νέο πρόστιμο στον Τραμπ “για περιφρόνηση δικαστηρίου”

Ποινική δίωξη κατά Τράμπ – Η υπόθεση της πορνοστάρ επέστρεψε

Ο δικαστής στην ποινική δίκη του πρώην αλλά και υποψηφίου νέου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για περιφρόνηση του δικαστηρίου για δέκατη φορά και τον προειδοποίησε πως τυχόν περαιτέρω παραβιάσεις μπορεί να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν είπε πως τα εννέα πρόστιμα των 1.000 δολαρίων που έχει επιβάλει μέχρι τώρα δεν φαίνεται να απέτρεψαν τον μεγιστάνα από το να παραβιάσει την εντολή αποσιώπησης (gag order), που του απαγορεύει να κάνει δημόσια σχόλια σχετικά με τους ενόρκους, τους μάρτυρες και τις οικογένειες του δικαστή και των εισαγγελέων αν οι δηλώσεις αυτές έχουν σκοπό να επηρεάσουν την υπόθεση.

Ο Μέρτσαν είπε πως σκέπτεται την ποινή φυλάκισης, «ως έσχατη λύση για πολλούς λόγους, διότι προέχει να μη διαταράσσεται η διαδικασία στο δικαστήριο, αλλά υπάρχει το πρόβλημα των πολιτικών συνεπειών της φυλάκισης ενός κορυφαίου προεδρικού υποψηφίου πριν από τις εκλογές». «Δεν θέλω να επιβάλω ποινή φυλάκισης και έχω κάνει ό,τι μπορώ για να το αποτρέψω. Όμως θα το κάνω αν χρειαστεί», είπε ο Μέρτσαν από την έδρα, έχοντας προηγουμένως πει στους ενόρκους να εγκαταλείψουν για λίγο την αίθουσα.

Το σημερινό πρόστιμο αφορούσε σε συνέντευξη που έδωσε ο Τραμπ στις 22 Απριλίου, στη διάρκεια της οποίας ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε: «Αυτοί οι ένορκοι επιλέχθηκαν υπερβολικά γρήγορα και είναι σε ποσοστό 95% Δημοκρατικοί. Αφού όλη η περιοχή από την οποία προέρχονται, είναι των Δημοκρατικών». Την περασμένη εβδομάδα ο Μέρτσαν επέβαλε στον Τραμπ πρόστιμο 9.000 δολαρίων για εννέα αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες έκρινε πως παραβίαζαν την εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Τραμπ είναι ότι έδωσε χρήματα, προκειμένου να αποσιωπηθούν οι φερόμενες ερωτικές του σχέσεις με μία πορνοστάρ. Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν κατηγορήσει τον Τραμπ για πλαστογράφηση αρχείων με σκοπό να συγκαλύψει την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, που ισχυρίζεται ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του το 2006. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και αρνείται ότι έκανε ποτέ σεξ με την Ντάνιελς και οι συνήγοροί του λένε ότι ακόμα κι αν είχαν δοθεί χρήματα, θα είχαν δοθεί για να μη σπιλωθεί η υπόληψη του Τραμπ από εκβιασμούς για ένα ανύπαρκτο σκάνδαλο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι