Δίκη Πισπιρίγκου: Η εμμονή της μαζί μου την οδήγησε σε ό,τι έκανε, είπε ο πρώην σύζυγος

Δίκη Πισπιρίγκου: Η εμμονή της μαζί μου την οδήγησε σε ό,τι έκανε, είπε ο πρώην σύζυγος

Κατέθεσε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πρώην σύζυγός της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος και στη δεύτερη δίκη για το θάνατο των παιδιών του Μαλένας και Ίριδας, παρίσταται πάλι ως πολιτική αγωγή εναντίον της κατηγορουμένης, όπως έκανε και στην πρώτη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Οι δύο δίκες άρχισαν με διαφορά τριών μηνών σε χωριστά δικαστήρια και η Πισπιρίγκου καταδικάσθηκε ήδη σε ισόβια κάθειρξη για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όταν ρωτήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης για ποιο λόγο έχει αποφασίσει να υποστηρίξει την κατηγορία εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Αρχικά επειδή είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της τέσσερις φορές και μετά τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρια να είναι κάθετοι για το τι συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία, ειδικά μετά την απολογία της στο άλλο δικαστήριο».

Υπεράσπιση: Το κίνητρο ποιο είναι;

Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

Υπεράσπιση: Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Υπεράσπιση: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Υπεράσπιση: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

Αναφερόμενος στην εμμονική ζήλια είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαινε μαζί του παντού, ενώ για το πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα σχολίασε: «Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε θετικά σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει πως η 35χρονη σκότωσε την Ίριδα, το μωρό της οικογένειας, χρησιμοποιώντας το πανάκι που ήταν στην κούνια.

«Δεν έφερε αντίρρηση να πάμε το πανάκι στην αστυνομία, αλλά δεν είχε περιθώριο επιλογής, θα φαινόταν ύποπτο. Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησε για το παιδί» είπε μεταξύ άλλων, ενώ λίγο αργότερα σε σημείο που ανέβηκε η ένταση της φωνής του, είπε στο δικαστήριο «συγγνώμη αλλά είμαι και πατέρας».

Η αδελφή της κατηγορουμένης

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η αδερφή της κατηγορούμενης Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η μάρτυρας περιέγραψε τη γνωριμία της αδελφής της με το Μάνο Δασκαλάκη.

«Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά. Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για το γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους», είπε η μάρτυρας .

Πρόεδρος: Το καλοκαίρι του 2018. Τι έγινε;

Μάρτυρας: Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε “είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου”. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε “θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου”. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε θα πάρει αυτό το email που έχει φτιάξει και θα αλλάξει τον κωδικό. “Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά”, της είπε.

Αναφερομένη η μάρτυρας στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας είπε:

«Έπαιζα χαρτιά με μια φίλη μου και σήκωσα το τηλέφωνο γελώντας. Μου λέει “Δήμητρα έφυγε το παιδί”. Της λέω “πήγαινε πιάσ’ το”. Μου λέει “έφυγε, πέθανε” και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή. Η αδελφή μου για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε όλη μέρα. Έλεγε συνεχώς “αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο”. Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της  είπε “φτάνει, είναι μπροστά το παιδί”, επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Περιγράφοντας το Μανό Δασκαλάκη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ο,τι φεύγει, φεύγει». Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι