Δικηγορικός σύλλογος και ΣΥΡΙΖΑ για τους δικηγόρους – ντιλιβεράδες

Δικηγορικός σύλλογος και ΣΥΡΙΖΑ για τους δικηγόρους – ντιλιβεράδες

Συνεχίζεται ο σάλος με την προτροπή υφυπουργού να γίνουν ντιλιβεράδες οι δικηγόροι, επειδή η αγορά έχει πολλούς δικηγόρους και λίγους ντιλιβεράδες

Αναλγησία και αλαζονεία καταλογίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου για τους «ντελιβεράδες και τους δικηγόρους». Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι σήμερα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από΄το υπουργείο Εργασίας, με πανό που έγραφε “Παραιτήσου αλαζόνα”.

Ο ίδιος ο υφυπουργός ζήτησε συγγνώμη όταν ξέσπασε σάλος και σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι παρεξηγήθηκαν όσα είπε, τα οποία μπορείτε να ακούσετε στο βιντεο. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος διαμαρτυρόμενος για τις δηλώσεις του προέβη και στην έκδοση Δελτίου Τύπου όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως ο «πρωθυπουργός οφείλει πάραυτα να τον αποπέμψει»

Ο κ. Σαρακιώτης στη δήλωσή του αναφέρει: «Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου να ανασκευάσει τις άκρως ειρωνικές δηλώσεις του, καταδείχθηκε για μια ακόμη φορά από τι υλικά είναι φτιαγμένη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από περίσσια αναλγησία, αλαζονεία και έλλειψη συναίσθησης των μεγάλων δυσκολιών που βιώνει το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων που ετοιμάζονται να επωμιστούν ένα ακόμη βάρος, αυτό της δυσβάσταχτης φορολόγησης που εισάγει το οικονομικό επιτελείο της. Έχοντας απωλέσει κάθε δεσμό της με την κοινωνία, η κυβέρνηση της ΝΔ λοιδορεί ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο υπερφορολόγησής τους. Η αφ’ υψηλού πολιτική των χιλίων καρδιναλίων δεν έχει θέση στην Ελλάδα, που ονειρεύονται οι πολίτες της».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσακλόγλου σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, σχολιάζοντας δημοσιογράφο που δήλωσε ότι «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400» αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρο «δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς, αφού έχουμε πολλούς δικηγόρους και πρέπει να αφήσουμε την αγορά να δουλέψει».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι