Δηλώσεις Φιντάν-Λαβρόφ για Ουκρανία-Συρία-Γάζα
27/05/2025
EPA/NECATI SAVAS
«Ως Τουρκία και Ρωσία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της ενότητας της Συρίας», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Λαβρόφ.
«Η γενοκτονία στη Γάζα πρέπει να σταματήσει αμέσως, αλλιώς το χάος που μπορεί να κατακλύσει το Ισραήλ θα γίνει ασταμάτητο», τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φιντάν. «Έχουμε κοινή άποψη με την Τουρκία σχετικά με το θέμα της Παλαιστίνης. Όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη είναι απαράδεκτα», είπε ο Λαβρόφ.
«Μπορούμε και πάλι να απευθυνθούμε στους Τούρκους φίλους μας για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.