Δηλώσεις Πλεύρη για μουσική και ωράριο στην διασκέδαση (video)

Δηλώσεις Πλεύρη για μουσική και ωράριο στην διασκέδαση (video)

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι «η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και η μειωμένη νοσηρότητα της “Όμικρον” επιτρέπει μια μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» και κατά συνέπεια η κυβέρνηση επιτρέπει πλέον την μουσική στην εστίαση. Πάντως θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται μόνον καθήμενοι πελάτες.

Πάντως και σήμερα είχαμε πολλούς θανάτους (112) και σχετικά λίγα τεστ, δηλαδή τα μισά από εκείνα που έβγαζαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα από 236.000 τεστ καταγράφηκαν 19.712 κρούσματα, χωρίς τα μαθητικά που είναι κατά μέσο όρο πλέον 6.000 την ημέρα και που αν προστεθούν αθροίζονται χονδρικά στα 25.000 κρούσματα.

Διασωληνωμένοι εντός και εκτός ΜΕΘ είναι και σήμερα 633 ασθενείς, με το 20% από αυτούς πλήρως εμβολιασμένους. Στο σύνολο των νεκρών, πλήρως εμβολιασμένο ήταν το 14%, αλλά δεν ξέρουμε πόσοι είχαν κάνει και τρίτη δόση, καθώς ως πλήρως εμβολιασθέντες θεωρούνται όσοι έλαβαν δύο δόσεις. Στα νοσοκομεία έγιναν το τελευταίο 24ωρο 415 εισαγωγές, δηλαδή 5% περισσότερες από χθες.

Η απόφαση για την χαλάρωση στην εστίαση ελήφθη, όπως εκτιμάται, και λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε επί πολλές ημέρες την χώρα και μηδένισε τα εισοδήματα στο συγκεκριμένο κλάδο. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην «μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες» και επικαλούμενος εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην ψυχαγωγία. Για τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα το μέτρο παραμένει ως έχει και θα επανεξετασθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου η Επιτροπή είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων: απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι, και περιορισμός ωραρίου έως τα μεσάνυχτα, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως την προσεχή Κυριακή.

Η Επιτροπή των Ειδικών επρόκειτο να συνεδριάσει χθες για να επανεκτιμήσει την κατάσταση, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών ανέβαλε την συνεδρίασή της για σήμερα και δεν γνωρίζουμε αν η εισήγηση την οποία επικαλέσθηκε ο υπουργός Υγείας, ήταν ομόφωνη ή όχι.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι