Δήμος Πολυγύρου: Κάντε λελογισμένη χρήση νερού – Θα έχουμε πρόβλημα

Δήμος Πολυγύρου: Κάντε λελογισμένη χρήση νερού – Θα έχουμε πρόβλημα

Έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες για λελογισμένη χρήση του νερού απευθύνει ο δήμος Πολυγύρου, χαρακτηρίζοντας κατασπατάληση το νερό για πότισμα και καλλιέργεια κήπων, το πλύσιμο της αυλής, του ΙΧ και του δρόμου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως οι «οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον δήμο Πολυγύρου, όπως και τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σε ό,τι αφορά τα αποθέματα νερού».

Προστίθεται πως «οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται, με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η κατανάλωση νερού έχει χτυπήσει κόκκινο. Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση, ώστε να μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί, όσο είναι δυνατό, στις απαιτήσεις του κόσμου». Στο δήμο δεν ανησυχούν μόνον για το αν θα λείψει το πόσιμο νερό, αλλά κυρίως για το νερό που θα χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι