Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα μέτρα για τις γιορτές

Ζάκυνθος

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα εντός κατά τις ημερες των εορτών.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό  Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως  ειδικά τις ημέρες 24/12 και 25/12 αλλά και την 1η του νέου χρόνου, επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών ανήμερα τα Χριστουγεννα 25/12/2020, την Πρωτοχρονιά 1/1/2021 και  στα Θεοφάνια 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Επιτρέπεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών στους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους και επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι