Δημοσιογραφικό metoo – Πάει ο διευθυντής της Bild

Δημοσιογραφικό metoo – Πάει ο διευθυντής της Bild

Ο 40χρονος διευθυντής της ιδιαίτερα επιτυχημένης γερμανικής εφημερίδας Bild Τζούλιαν Ράιχελτ αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς «είναι αντικείμενο εσωτερικής έρευνας έπειτα από καταγγελίες πολλών γυναικών»και ζητήθηκε η προσωρινή αναστολή των διευθυντικών του καθηκόντων, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός όμιλος Axel Springer.

«Η εταιρεία ζήτησε από το συμβούλιο διοίκησης να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του μέχρι να διαλευκανθούν οι καταγγελίες, ώστε να επιτραπεί να δοθούν εξηγήσεις και να μην επιβαρυνθεί η εργασία της σύνταξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Ο διευθυντής της Bild φέρεται να έχει καταγγελθεί από πολλούς και πολλές για ηθική παρενόχληση, εκφοβισμό και κατάχρηση της διευθυντικής του θέσης. Ο όμιλος Axel Springer αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνα για «πιθανές παραβιάσεις συμμόρφωσης προς τις αξίες και τους κανόνες της εφημερίδας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, o διευθυντής της Bild προήγαγε εκπαιδευόμενες με τις οποίες είχε σχέση, πριν τις παραγκωνίσει έως και απολύσει. Εργαζόμενες είχαν ειδοποιήσει εδώ και μήνες την διεύθυνση, η οποία καθυστέρησε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες κατά του πανίσχυρου διευθυντή του γερμανικού ταμπλόιντ. Ο ίδιος διαψεύδει τις καταγγελίες, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ομίλου. Με κυκλοφορία 2 εκατομμυρίων φύλλων, η Bild, η οποία ιδρύθηκε το 1952, ποντάρει στην ελαφριά θεματολογία, στα σπορ και στα κοσμικά θέματα, όπλα με τα οποία κατέκτησε τα πρωτεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι