Δημοσκοπήσεις φέρνουν πάλι πρώτο το κόμμα της Λεπέν στις ευρωοεκλογές

Δημοσκοπήσεις φέρνουν πάλι πρώτο το κόμμα της Λεπέν στις ευρωοεκλογές

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, Εθνικός Συναγερμός (RN), θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου προβλέπουν δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Γαλλία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 30% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το κόμμα που στηρίζει τον Μακρόν (Renaissance) συγκεντρώνει το 18%.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos και την Sopra Steria, δείχνει ότι το RN θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 28% των ψήφων και η Renaissance το 20%. Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα που κινείται περί το 10% και την τέταρτη θέση το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο κινείται περί το 8%. Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019 το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είχε έρθει στην πρώτη θέση με 23,3% των ψήφων, ενώ το κόμμα της προεδρικής πλειοψηφίας είχε λάβει 22,4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι