Δημοσκόπηση φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο με 9,5%

Δημοσκόπηση φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο με 9,5%

Δημοσκόπηση της εταιρείας Interview δείχνει ότι οι εσωκομματικές τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ μεγάλο κόστος.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ έχει μεγάλη φθορά και είναι στο 24,2% αλλά παραμένει πρώτη. Δεύτερο κόμμα φέρεται να είναι το ΠΑΣΟΚ, τρίτο η Ελληνική Λύση, τέταρτο το ΚΚΕ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτη η ΝΙΚΗ, έβδομη η Φωνή της Λογικής και όγδοη η Πλεύση Ελευθερίας. Αν επαληθευτεί η δημοσκόπηση, τότε θα προκύψει Βουλή οκτώ κομμάτων.

Στο ερώτημα «Αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» οι πολίτες απάντησαν:

ΝΔ: 24,2%
ΠΑΣΟΚ: 13%
Ελληνική Λύση: 10,4%
ΚΚΕ: 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%
ΝΙΚΗ 4,1%
Φωνή Λογικής 3,9%
Πλεύση Ελευθερίας 3,9%

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 37% θεωρεί τον Μητσοτάκη, το 12% τον Κασσελάκη και το 6% τον Ανδρουλάκη. Στο ερώτημα «Σε περίπτωση που δρομολογηθούν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς ποιον θεωρείτε επικρατέστερο για την αρχηγία του κόμματος;», οι πολίτες φέρονται να απάντησαν σε ποσοστό 18,6% ότι θεωρούν επικρατέστερο τον Στέφανο Κασσελάκη, σε ποσοστό 15,7 τον Παύλο Πολάκη, σε ποσοστό 11,1% τον Σωκράτη Φάμελλο, σε ποσοστό 5% τον Νίκο Παππά, 4,4% τον Διονύση Τεμπονέρα και 2% τον Νικόλα Φαραντούρη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx