Δημοσκόπηση: Μεγάλη δυσαρέσκεια για ακρίβεια – Σχεδόν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Μεγάλη δυσαρέσκεια για ακρίβεια – Σχεδόν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια και δυσπιστία προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Ταυτόχρονα καταγράφει σημαντικότατο προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και περαιτέρω μείωση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που είναι πλέον κάτω από τη μία μονάδα.

Προβάδισμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την  δημοσκόπηση της Alco  Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να πλησιάζει τη δεύτερη θέση καθώς η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε κάτω από τη μία μονάδα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 34,1%
ΣΥΡΙΖΑ 13,5%
ΠΑΣΟΚ 12,7%
ΚΚΕ 8,7%
Ελληνική Λύση 5,2%
Νίκη 3,2%
Σπαρτιάτες 2,6%
Πλεύση Ελευθερίας 2,6%
ΜέΡΑ 25 1,8%
Άλλο κόμμα 3%

Απαντώντας σε ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% τον «κανέναν», το 8% τον Στέφανο Κασσελάκη, το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 6% τον Κυριάκο Βελόπουλο, το 2% τον Δημήτρη Νάτσιο, το 1% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 5% Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ.

Ακρίβεια

Σε σχέση με την ακρίβεια, το 73% απάντησε πως έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τον περιορισμό της θέρμανσης τον χειμώνα.
Το 67% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τον χειμώνα και την θέρμανση, το 17% λίγο, το 12% καθόλου και το 4% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Δυσπιστία υπάρχει και για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών για αποκλιμάκωση της ακρίβειας. Ειδικότερα σε ερώτημα για το πόσο πιστεύουν οι πολίτες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας, το 52% απάντησε «καθόλου», το 22% «λίγο», το 17% «αρκετά», το 3% «πολύ» και το 6% ΔΞ/ΔΑ.. Σημειώνεται πως 7 στους 10 Έλληνες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τρόπο ζωής.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι