Δημοσκόπηση: Τι σκέφτεται ο κόσμος για το εμβόλιο

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Αρνητικό είναι το 18,5 % των Ελλήνων προς το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας MRB. Σύμφωνα με την έρευνα το 37,2% δηλώνει ότι θα το κάνει όταν του κλείσουν ραντεβού κανονικά, για προληπτικούς λόγους.

Ανάμεσα στα δύο “άκρα” τοποθετείται το 44,2% που δεν απορρίπτει τον εμβολιασμό αλλά δηλώνει πως θα ενεργήσει “βλέποντας και κάνοντας”, προφανώς αφήνοντας πρώτα άλλους να εμβολιασθούν για να διαπιστώσει τυχόν παρενέργειες σε εκείνους.

Από το 18,5% που δεν θα εμβολιαστεί, μόνον το  12% δηλώνει ως αιτία το ότι τοποθετειται εν γένει αρνητικά σε όλα τα εμβόλια. Το 6,5% δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί επειδή το θεωρεί απίθανο να νοσήσει από κορονοϊό. Πριν απο ένα μήνα σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ήταν διπλάσιοι εκείνοι που δήλωναν ότι δεν θα εμβολιασθούν (37,7%)

Ως προς το πότε θα ξαναζήσουμε “σαν άνθρωποι” και θα επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα, οι περισσότεροι ειναι αρκετά απαισιόδοξοι (ή ρεαλιστές), εκτιμώντας ότι η ζωή θα συνεχιστεί όπως την ξέραμε προ κορονοϊού σε πάνω από 1,5 χρόνο (16%), σε δύο χρόνια (17,4%) και σε πάνω από δύο χρόνο (25,7%). Μόνον το 10,7% πιστεύει ότι η κανονικότητα θα επανέλθει σε έξι μήνες ή το πολύ σε ένα χρόνο (24,2%).

 

koronoios-0

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι