Δημοτικές εκλογές στην Τουρκια: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Πόλη, Άγκυρα, Σμύρνη

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκια: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Πόλη, Άγκυρα, Σμύρνη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου φαίνεται να προηγείται στο δήμο Κωνσταντινουπόλεως σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία. Ο Ιμάμογλου είναι υποψήφιος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP. Στην αντιπολίτευση μένει και η Άγκυρα και η Σμύρνη.

Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 5,44%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει προβάδισμα 49,68%, έναντι 42,04% του Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ. Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 5,04% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 54,76%, έναντι 37,92% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ. Στη Σμύρνη με καταμετρημένο το 13,38%, προηγείται ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP που συγκεντρώνει 47,23%, έναντι 37,85% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι