Δίνει συνέχεια η Ουκρανία και ξαναχτυπά ρωσική πόλη

Δίνει συνέχεια η Ουκρανία και ξαναχτυπά ρωσική πόλη

Συνεχίζονται τα πλήγματα σε αστικό ιστό στον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίσθηκαν σε σημερινή ουκρανική επίθεση στην ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία έπληξε με ένταση πολλές περιοχές της Ουκρανίας και σε απάντηση πριν από τέσσερις ημέρες η Ουκρανία εκτόξευσε πυραύλους στον αστικό ιστό ρωσική πόλης, και συγκεκριμένα του Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άμαχοι και να τραυματισθούν 101 άτομα.

Η Ρωσία συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και υποστήριξε ότι αν και σκοτώνονται άμαχοι στην Ουκρανία, όλη της οι στόχοι είναι στρατηγικής σημασίας, ενώ οι Ουκρανοί έπληξαν αστικό ιστό χωρίς καμία στρατιωτική ή πολιτική δραστηριότητα. Η Ουκρανία από πλευράς της υποστήριξε ότι η Ρωσία πλήττει διαρκώς αμάχους και όχι στρατιωτικούς στόχους. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο θάνατος αμάχων στο Μπέλγκοροντ δεν  θα μείνει ατιμώρητος και εκτοξεύθηκαν πύραυλοι που έπληξαν το Χάρκοβο. Η Ουκρανία σήμερα “απάντησε” ξαναχτυπώντας το Μπέλγκοροντ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από πύραυλο που έπεσε μπροστά από το αυτοκίνητό του και ότι τέσσερις τραυματίσθηκαν σε μια έκθεση αυτοκινήτων.  Επίσης ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 17 ουκρανικούς εναέριους στόχους, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από πολλαπλά σημεία, με αποτέλεσμα ένας αριθμός κατοικιών και αυτοκινήτων να υποστούν ζημιές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι τα σφοδρά ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο προ ημερών και πιο πρόσφατα στο Χάρκοβο στα νοτιοανατολικά, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι