Δίνονται αύριο στην Ελλάδα 2,7 δισ. από το μηχανισμό SURE

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο  θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν .

«Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι οι υγιείς εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό τους, να μην κάνουν απολύσεις και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» είπε η ίδια.

Αναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU η Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι