Δύο γιατροί του ΕΣΥ διώκονται για δωροληψία – 2.500 ευρώ για καρδιοχειρουργική επέμβαση

Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρό 5χρονο αγόρι - Μεταφέρθηκε στα επείγοντα χωρίς σφυγμό

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, καρδιοχειρουργός κατηγορούμενος για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται άλλος ένας συνάδελφός του, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε δωροληψία, επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο μεσολάβησε για να “εισπράξει” ο χειρουργός. Ειδικότερα, η σύλληψη του ιατρού πραγματοποιήθηκε μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ, το οποίο είχε απαιτήσει από συγγενή ασθενούς πριν και μετά την πραγματοποίηση ιατρικής πράξης.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε ακόμα μία περίπτωση δωροληψίας ύψους 2.500 ευρώ, που αναφέρθηκε στις αρχές από δεύτερο ασθενή. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συλληφθέντα, πέραν του προσημειωμένου ποσού, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 11.250 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx