Δύο γυναίκες προφυλακίσθηκαν για διαφθορά στην ΔΟΥ Χαλκίδας

Ο λύκος κι αν εγέρασε.... 80χρονος τζογαδόρος λήστεψε και σκότωσε 83χρονη στην Ισπανία

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία με τις σημερινές απολογίες των επτά κατηγορούμενων για το κύκλωμα διαφθοράς στη ΔΟΥ στη Χαλκίδα.

Τα πέντε από τα μέλη του κυκλώματος αφέθηκαν ελεύθερα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Αντίθετα προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα, αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι σχετίζονται με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Οι επτά συλληφθέντες (πέντε εφοριακοί και δύο άτομα που εργάζονταν σε λογιστικό γραφείο) βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο για εκβίαση, ενώ υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους εκθέτουν.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και οπλοκατοχή. Η οπλοκατοχή αφορά σε μια κυνηγητική καραμπίνα που βρέθηκε σε οικία ενός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι