Δύο ισχυροί σεισμοί σε Βανουάτου και Ινδονησία

Δύο ισχυροί σεισμοί σε Βανουάτου και Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη νήσο Χαλμαχέρα της Ινδονησίας και δεύτερος, στο Βανουάτου

Σεισμός 6,2 βαθμών καταγράφτηκε σήμερα στη νήσο Χαλμαχέρα της Ινδονησίας. Είχε εστιακό βάθος 120 χιλιομέτρων. Δύο ώρες αργότερα σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στο Βανουάτου.Aυτός είχε μικρό εστιακό βάθος, της τάξης των 10 χλμ. περίπου.

Και οι δύο σεισμοί ήταν υποθαλάσσιοι. Τα δύο επίκεντρα απέχουν μεταξύ τους περίπου 6.000 χιλιόμετρα. Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ινδονησίας δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να ενημερωθεί εάν έχουν καταγραφεί ζημιές. Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, περιοχή με εξαιρετικά έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για τραυματισμούς ή μεγάλες ζημίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι