Δύο νεαροί Έλληνες κρατούνται για το θάνατο 20χρονου Αλβανού ναυαγοσώστη στα Χανιά

Δύο νεαροί Έλληνες κρατούνται για το θάνατο 20χρονου Αλβανού ναυαγοσώστη στα Χανιά

Χθες οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι Έλληνας ναυαγοσώστης έπαθε ανακοπή μετά από επεισόδιο με πέντε αλλοδαπούς, όμως τελικά ο άτυχος 20χρονος είναι αλβανικής καταγωγής οι δε φερόμενοι ως δράστες είναι Έλληνες υπήκοοι. Οι τρεις αλλοδαποί που προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι (18χρονος Βούλγαρος, 19χρονος Ρουμάνος και 28χρονος Γεωργιανός) ήταν στη συντροφιά των δύο 24χρονων Ελλήνων που κρατούνται.

Όπως γράφουν κρητικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, ο 20χρονος Orgito Lloci, που γεννήθηκε στην Αθήνα, είχε πάει στα Χανιά για να εργασθεί σε ξενοδοχείο ως ναυαγοσώστης. Αλβανικά μέσα αναφέρουν ότι το κίνητρο μπορεί να ήταν η ληστεία, καθώς έχουν πληροφορίες (που πάντως δεν τις έχουμε εμείς) ότι κάποιοι από τους δράστες εργάζονταν στο ίδιο ξενοδοχείο με το άτυχο αγόρι και του πήραν το πορτοφόλι, οπότε εκείνος αντέδρασε.

Αν και δεν ξέρουμε ακόμη με σιγουριά τους λόγους της συμπλοκής, το αγόρι διαπληκτίσθηκε στα Χανιά με μια παρέα πέντε ατόμων και η σύγκρουση κλιμακώθηκε σε άνιση συμπλοκή, αφού ο ναυαγοσώστης φαίνεται πως ήταν μόνος του. Όπως γράφουν αλβανικά μέσα, ίσως δύο άτομα του έκλεψαν το πορτοφόλι, εκείνος τσακώθηκε μαζί τους, και αυτοί φώναξαν άλλους τρεις “σε βοήθεια”, οπότε το αγόρι βρέθηκε σε πολύ άνιση μάχη. Ντόπιοι είπαν σε αλβανικά μέσα ότι «κάποιοι εμπλεκόμενοι έχουν μητρώο και ο 20χρονος στάθηκε πολύ άτυχος, και θα μπορούσε να ήταν στη θέση του ο γιος καθενός από εμάς».

Η αστυνομία προσήγαγε και τα πέντε άτομα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο με τον άτυχο νεαρό, όμως συνελήφθησαν μόνον δύο και φέρονται να είναι Έλληνες, τουλάχιστον ως προς την υπηκοότητα, ηλικίας 24 ετών αμφότεροι. Σύμφωνα με κρητικά μέσα ενημέρωσης, όταν “άρχισε το ξύλο”, ο 20χρονος κάποια στιγμή αποχώρησε, όμως δύο άτομα τον κυνήγησαν και συνέχισαν να τον χτυπούν. Εν συνεχεία ο 20χρονος κατέρρευσε και όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μάλλον υπέστη ανακοπή. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου. Στο όλο ζήτημα δίνουν μεγάλες διαστάσεις τα αλβανικά μέσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι