Δύο νεκροί, έξι τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας με πυραύλους στο Κίεβο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 9 από 10 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια πυραυλικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τo βράδυ της Δευτέρας στις ανατολικές ουκρανικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Χαρκόβου, ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης Ουκρανοί αξιωματούχοι. Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας κατέρριψε ένα πύραυλο και 9 από τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το ρωσικό έδαφος προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο Oυκρανός υπουργός Εσωτερικών Βίκτορ Κλιμένκο ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram πως πύραυλοι έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Σελίντοβε και ένα ανθρακωρυχείο. «Δύο κτίρια του νοσοκομείου υπέστησαν ζημιές, έξι άμαχοι τραυματίσθηκαν. Μπορεί να υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια, οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κλιμένκο.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε κατά την επίθεση στο ανθρακωρυχείο, πρόσθεσε. «Τέσσερα κτίρια, 19 οχήματα και μια γραμμή ηλεκτροδότησης υπέστησαν ζημιές. Τριάντα εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν. Αυτή τη στιγμή όλοι οι ανθρακωρύχοι έχουν βγει στην επιφάνεια», δήλωσε. Στο Χάρκοβο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ. Το Reuters αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι