Δύο νεκροί στη νότια Ουκρανία κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών

Δύο νεκροί στη νότια Ουκρανία κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Νικόπολη, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, ενώ η χώρα δέχθηκε νέα επίθεση με drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν έως τώρα αναφορές για άλλα θύματα.

Η πόλη της Νικόπολης αποτελεί τακτικά στόχο επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη άλλη πλευρά του Δνείπερου, του ποταμού που έγινε η γραμμή του μετώπου στα τέλη του 2022.

«Το εχθρικό πυροβολικό προκάλεσε δύο θανάτους: ενός άνδρα 62 ετών και μίας γυναίκας 65 ετών», δήλωσε ο Σέρχι Λίσακ, κυβερνήτης στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, που δημοσιοποίησε φωτογραφίες με ένα σπίτι του οποίου η στέγη φλεγόταν και άλλων κατεστραμμένων κτιρίων.

Κατά τη νύχτα, η χώρα έγινε στόχος επιθέσεων με drones, αλλά οι δυνάμεις της ουκρανικής άμυνας κατέρριψαν τα περισσότερα από αυτά –17 από τα 20—κυρίως στην περιοχή της Οδησσού.

Ένα drone έπληξε ένα διώροφο κτίριο στην περιοχή του Μικολάιφ (νότια) όπως διευκρίνισαν οι υπηρεσίες διάσωσης στο Telegram, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι