Δύο νοσοκομεία άρχισαν να τηρούν αυστηρά μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Στο κόκκινο τα νοσοκομεία – Αμήχανες οδηγίες από ΕΟΔΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μειώνει τα επισκεπτήρια και ζητάει τεστ, ενώ το Νοσοκομείο Πρέβεζας ξαναφέρνει τις μάσκες

Μέτρα για την προστασία των ασθενών από το «κοκτέιλ» ιώσεων, που είναι διάσπαρτοι στην κοινότητα έλαβε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου η διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, αποφάσισε να αναστείλει το επισκεπτήριο σε όλες τις κλινικές.

Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι δύο συνοδοί στο Παιδιατρικό Τμήμα. Οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) εντός 48ωρού πριν την έλευσή τους στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας, αντίστοιχα, αποφασίστηκε να περιοριστεί το επισκεπτήριο, αλλά και να επανέλθει η μάσκα που είχε καταργηθεί όταν η πανδημία πέρασε σε φάση σχετικής ύφεσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, πλέον απαιτείται από όλους τους επισκέπτες η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και στη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης επαναφέρεται το μέτρο του αυστηρού περιορισμού του ωραρίου και της παραμονής επισκεπτών στο Νοσοκομείο. Οι επισκέπτες (ένας ανά ασθενή) θα δηλώνονται από τα Τμήματα στην Φύλαξη του Νοσοκομείου και ο έλεγχος θα γίνεται στην πύλη και στις κλινικές του Νοσοκομείου μας με ευθύνη του αρμόδιου προσωπικού μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι