Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 ρίχτερ στην Ηλεία – Αισθητοί στην Αθήνα

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 ρίχτερ στην Ηλεία – Αισθητοί στην Αθήνα

Διπλός ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά των Στροφάδων. Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος που έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν με απόσταση μερικών δευτερολέπτων και με ίδιο επίκεντρο, ενώ ήταν μεγέθους 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ο καθένας.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο τα 21 χιλιόμετρα Ανατολικά των Στροφάδων και εστιακό βάθος τα 15,4 χιλιόμετρα. Ο δεύτερος διαδοχικός σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα δυτικότερα, με εστιακό βάθος τα 21,5 χιλιόμετρα. Η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι