Δύο χτυπήματα Χούθι: Ένα σε πλοίο υπό ελληνική σημαία και ένα στο πρώην “Ιkaria Island”

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν τρία drones των Χούτι στην Υεμένη

Δύο πλήγματα των Χούθι αγγίζουν την Ελλάδα σήμερα, αν και δεν έχουμε καμία πληροφορία για το αν τα πληγέντα πλοία έχουν ελληνικά πληρώματα. Το ένα μπορεί να βυθιστεί, όμως ανακοινώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές. Το ίδιο (ότι είναι ασφαλές το πλήρωμα) ανακοινώθηκε και για το δεύτερο πλοίο.

Νωρίτερα σήμερα οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το πλοίο  Rubymar (προηγούμενα ονόματα: Ιkaria Island και πιο πριν Chatham Island και Ken Shin) που έπλεε υπό σημαία Μπελίζ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το φορτηγό πλοίο μπορεί να βυθιστεί και το πλήρωμά του το το εγκατέλειψε και περισυνελέγη, όπως αναφέρουν δύο πηγές. Το πλοίο, αν και είχε ελληνικό όνομα παλιότερα, φέρεται να είναι βρετανικών συμφερόντων και να έχει διαχειρίστρια εταιρεία στον Λίβανο.

Πριν από μία ώρα χτυπήθηκε και άλλο πλοίο, που αυτή τη φορά έπλεε υπό ελληνική σημαία, όμως το όνομα δεν έχει γνωστοποιηθεί. Η βρετανική εταιρεία Ambrey που έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση ναυτiλιακών κινδύνων και την παροχή “προσωπικού ασφαλείας”, ανακοίνωσε πως αμερικανικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπό ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική συνδρομή επειδή δέχθηκε «πυραυλική επίθεση» σε απόσταση περίπου 93 μιλίων ανατολικά του Άντεν της Υεμένης. Σύμφωνα με την Ambrey, το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι