Δίωξη για απειλή ασκήθηκε στον δημοσιογράφο – “Εκείνη με χτύπησε πρώτη” είπε ο κατηγορούμενος

Δίωξη για απειλή ασκήθηκε στον δημοσιογράφο – “Εκείνη με χτύπησε πρώτη” είπε ο κατηγορούμενος

Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος δημοσιογράφου της ΕΡΤ ο οποίος συνελήφθη χθες. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο, αλλά διερευνώνται και μη αυτόφωρα αδικήματα.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι χτύπησε την σύντροφό του αμυνόμενος επειδή τον είχε ήδη χαστουκίσει τρεις φορές.

Για τις καταγγελλόμενες πράξεις που έχει παρέλθει το αυτόφωρο και αφορούν σε προγενέστερες πράξεις του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.

Η τωρινή σύντροφός του δημοσιογράφου, που είναι και συνάδελφός του στην ΕΡΤ, πριν από τρεις μέρες πήγε με κατάγματα στο πρόσωπο και μήνυσε τον δημοσιογράφο για τον ξυλοδαρμό και για απειλές που της απηύθυνε στο κινητό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξυλοδαρμός έγινε το βράδυ της Κυριακής και την επομένη η γυναίκα επισκέφθηκε το ΚΑΤ, καθώς αντιλήφθηκε πως τα τραύματά της ήταν σοβαρά. Εκεί, οι γιατροί που την περιέθαλψαν, διαπίστωσαν μεταξύ άλλων και κατάγματα στο πρόσωπο.

Χθες Τρίτη, η γυναίκα προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου λειτουργεί ειδικό τμήμα της υπηρεσίας για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και προσκομίζοντας την γνωμάτευση των γιατρών του ΚΑΤ, κατήγγειλε τον σύντροφό της. Η γυναίκα θύμα του ξυλοδαρμού, που είναι επίσης δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, αναμένεται να εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

Κλήθηκε εν τω μεταξύ και η πρώην σύζυγος του δημοσιογράφου, η οποία κατέθεσε ότι από τον δημοσιογράφο δεχόταν απειλές, αλλά δεν υπήρξε χειροδικία. Η ίδια είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη. Ο ίδιος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες, καθώς όπως είπε του επιτέθηκε πρώτα η τωρινή σύντροφός του, που τον χτύπησε και τον εξύβρισε. Είπε συγκεκριμένα ότι υπήρξε ένα φραστικό επεισόδιο με την σύντροφό του και εν συνεχεία δέχτηκε σωματική βία και εξύβριση από αυτήν -αναφέρεται σε δύο χτυπήματα στο στήθος του με τις παλάμες της συντρόφου του και πολλαπλά χαστούκια στο πρόσωπο, με συνέπεια την πρόκληση αιμορραγίας στο αριστερό του αυτί.

Όπως είπε, ο 45χρονος δημοσιογράφος (με τον οποίο η ΕΡΤ διέκοψε την συνεργασία μετά τη σύλληψή του) επιθυμεί την ποινική δίωξη της συντρόφου για τα αδικήματα της σωματικής βίας και της εξύβρισης, πράξεις εκτός ορίων του αυτοφώρου, που φέρονται να συνέβησαν στις 23.00 ώρα στις 23.06.24, στην οικία της δημοσιογράφου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx