Δίωξη κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για τα Τέμπη από την εισαγγελία Εφετών της Λάρισας

Δίωξη κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για τα Τέμπη από την εισαγγελία Εφετών της Λάρισας

Ποινική δίωξη σε βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Η δίωξη ασκήθηκε σε διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού από το 2016 μέχρι τον Φεβρουάριου του 2023.

Κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά στη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή την σύμβαση 717, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Η σύμβαση αυτή είχε υπογραφεί το 2014 με προοπτική να έχει υλοποιηθεί έως το 2016 όμως δίνονταν συνεχώς αναβολές και παρατάσεις, με αποτέλεσμα την μοιραία ημέρα να μην λειτουργεί ούτε η φωτοσήμανση ούτε η τηλεδιοίκηση. Αναμένεται οι κατηγορούμενοι να κληθούν πλέον από τον ανακριτή. Συνολικά έχει ασκηθεί δίωξη σε 30 άτομα από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων οι σταθμάρχες, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και μέλη τη διοίκησης

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι