Δίωξη κατά Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη

Δίωξη κατά Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Η δίωξη αφορά τις εργασίες που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας και αλλοίωσαν στοιχεία. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει στο υπόμνημά του ότι “έπρεπε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία και είχαν περατωθεί εξάλλου οι έρευνες».

Ο κ. Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων,  αναφέροντας μεταξύ άλλων την «απόφαση αγνώστων να αλλοιώσουν τον τόπο του δυστυχήματος». Αυτό αφορούσε στις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Ο Κώστας Αγοραστός με υπόμνημά του αρνείται την κατηγορία, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι