Διπλασιάσθηκαν οι θάνατοι από COVID μέσα σε ένα μήνα – Αυξημένες εισαγωγές και για γρίπη

Υπάρχει ο ένοχος για την διάλυση του ΕΣΥ, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Μειωμένος ο εμβολιασμός φέτος για τον κορονοϊό. Αυξήθηκαν σε 90 οι θάνατοι εβδομαδιαίως ενώ ήταν οι μισοί από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2023

Από 40 έως 45 θανάτους την εβδομάδα το φθινόπωρο, κατά την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους σημειώθηκαν 93 θάνατοι που οφείλονταν σε επιπλοκές του κορονοϊού. Πέρσι τέτοια εποχή καταγράφονταν 180 θάνατοι την εβδομάδα, όμως έκτοτε είχαν μειωθεί στους  12-15 την ημέρα και ξανάρχισαν να αυξάνονται σταδιακά από το καλοκαίρι. Διπλασιάσθηκαν και οι διασωληνώσεις, και από 10-15 την εβδομάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι, ανήλθαν σε 20-22 τον Οκτώβριο, και τώρα έφθασαν πλέον της 37 εβδομαδιαίως.

Στην τελευταία εβδομάδα στην οποία αναφέρεται η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των εισαγωγών για κορονοϊό έφθασε τις 1.679, από 1.065 που ήταν τον Οκτώβριο αλλά και τον Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι πέρσι τέτοια εποχή γίνονταν λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία (1.632) και διασωληνώνονταν τριπλάσιοι. Καταγράφονταν περισσότερες απώλειες ζωών παρότι οι εισαγωγές ήταν παρόμοιες ως απόλυτοι αριθμού.

Η νεότερη έκθεση του ΕΟΔΥ για το επταήμερο 1ης έως 7ης Ιανουαρίου, αναφέρει ότι σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα κρούσματα γρίπης και 14 εισαγωγές ασθενών με βαριά νόσο από στελέχη του συγκεκριμένου ιού. Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, από επιπλοκές (επιβεβαιωμένης εργαστηριακά) γρίπης είχαν αποβιώσει 9 άτομα και είχαν νοσηλευθεί σε βαριά κατάσταση 49. Πιθανόν να απεβίωσαν περισσότερα και να μην καταγράφηκαν επειδή δεν υπήρξε εργαστηριακή επιβεβαίωση για την γρίπη. Τον περασμένο μήνα χρειάζονταν νοσηλεία μόνον δύο βαριά περιστατικά γρίπης την εβδομάδα κατά μέσο όρο, ενώ πλέον -όπως προαναφέρεται- εισάγονται πάνω από δέκα την εβδομάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι