Δυσαρέσκεια της πρεσβείας του Ισραήλ για τον αποκλεισμό της από το διεθνές ANIMASYROS

Δυσαρέσκεια της πρεσβείας του Ισραήλ για τον αποκλεισμό της από το διεθνές ANIMASYROS

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα με ανακοίνωση της τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο φεστιβάλ Animasyros.

«Το Animasyros υπήρξε μακροχρόνιος συνεργάτης της πρεσβείας του Ισραήλ, με την πεποίθηση ότι η τέχνη και ο πολιτισμός οφείλει να είναι ένας τόπος συνάντησης που προάγει τον διάλογο, τη συμπερίληψη και τον πλουραλισμό. Επομένως, είναι λυπηρό και βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι το φεστιβάλ εγκατέλειψε αυτές τις αξίες, υποκύπτοντας δειλά στον εκφοβισμό αντι-ισραηλινών ομάδων και μικρών πολιτικών παρατάξεων, διακόπτοντας τη συνεργασία του με την πρεσβεία. Είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες…» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας που προσθέτει ότι «όλοι όσοι εκτιμούν τις ελεύθερες πολιτιστικές ανταλλαγές, θα πρέπει να καταδικάσουν αυτή την απόφαση και να υψώσουν τη φωνή τους».

Το φεστιβάλ ANIMASYROS 2024 είχε εκδώσει νωρίτερα την εξής ανακοίνωση: «Μετά από σοβαρή σκέψη και κατόπιν των εκτεταμένων αντιδράσεων από φορείς και άτομα, ιδίως στο νησί της Σύρου, το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα με στόχο την ακώλυτη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ. Καθώς πιστεύουμε ότι οι πολιτικές επιλογές των κρατών δεν επιτρέπεται να θέτουν εμπόδια στην καλλιτεχνική έκφραση, το ANIMASYROS θα φροντίσει και φέτος για την υποδοχή των δημιουργών από όλον τον κόσμο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx