Δυστοπική εικόνα στην Αθήνα και άλλες πόλεις λόγω αφρικανικής σκόνης – Πότε υποχωρεί

Δυστοπική εικόνα στην Αθήνα και άλλες πόλεις λόγω αφρικανικής σκόνης – Πότε υποχωρεί

Το “πυκνό” κύμα αφρικανικής σκόνης πάνω από την Ελλάδα σήμερα, ειδικά με τη δύση του ηλίου, προκάλεσε ένα αίσθημα δυστοπικότητας σε όλη τη χώρα. Από αύριο το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση της κατάστασης για τις περισσότερες περιοχές και την Πέμπτη το πέπλο θα έχει μετακινηθεί ανατολικά.

Υπενθυμιζεται ότι όσοι έχουν πνευμονοπάθειες ή καρδιοπάθειες, πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε εξωτερικούς χώρους και εν ανάγκη, αν χρειάζεται να βγουν, να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας. Τα σπίτια καλό είναι να αερίζονται μια φορά την ημέρα και μετά να κλείνουν πόρτες και παράθυρα αν κατοικεί ευπαθής. Θα βοηθήσει αν έχουν καλό καθαριστή αέρα εσωτερικού χώρου, κάτι που στοιχίζει όμως πάνω από 250 ευρώ. Βοηθά επίσης να πίνουν όλοι πολύ νερό, για να καθαρίζουν κάπως οι πνεύμονες. Οι ασθενείς καλό είναι να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για τυχόν αλλαγή στην δοσολογία των σκευασμάτων που τους χορηγούνται.

Καλό είναι επίσης να έχουν οι ευπαθείς και οι συγγενείς τους υπ όψιν, το γεγονός ότι οι “παρενέργειες” από την εισπνοή των σωματιδίων, ειδικά όταν το κύμα σκόνης επιμένει πάνω από 24 ώρες, μπορεί να εκδηλωθούν και 3-4 μέρες μετά.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι