VIDEO

Δύτες ψάχνουν εναγωνίως στη Βαλτιμόρη μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Kατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη - Προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, σοκαριστικό βίντεο

Τουλάχιστον επτά οχήματα “αγνοούνται” και αναζητουνται με σόναρ, αν και οι ελπίδες για διασωθέντες πλέον είναι ανύπαρκτες για οδηγούς και τυχόν επιβαίνοντες σε αυτά. Επειδή πλέον ξημέρωσε και στη Βαλτιμόρη, η εργασία των διασωστών είναι κάπως ευκολότερη. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν  τραυματίες στο πλοίο που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για το πόσοι σκοτώθηκαν ή πνίγηκαν από τους διερχομένους εκείνη την ώρα  (01:30 τη νύχτα, τοπική ώρα) οδηγούς.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε φάση αναζητήσεων και διάσωσης, δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις απώλειες», είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης. Ένας από τους ανθρώπους που περισυνελέγη ήταν καλά, όμως ο δεύτερος εισήχθη σε ΜΕΘ και δεν ξέρουμε αν τα έβγαλε πέρα. Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι δύο άνδρες ήταν εργαζόμενοι στη γέφυρα ή οδηγοί.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο μέρος της γέφυρας Φράνσις Σκοτ ή Key Bridge της Βαλτιμόρης κατέρρευσε στη 01:30 τη νύχτα όταν έπεσε πάνω σε ένα υποστήριγμά της πλοίο κοντέινερ (εμπορευματοκιβωτίων) που διέπλεε τον ποταμό Πατάπσκο. Οι είκοσι εργαζόμενοι στην γέφυρα σύμφωνα με ανακοινώσεις δεν αγνοούνται και είναι καλά στην υγεία τους και μέχρι στιγμής δεν έχει ανασυρθεί πτώμα.

Το πλοίο Dali, με σημαία Σιγκαπούρης, είχε αποπλεύσει πριν από μισή ώρα με προορισμό τη Σρι Λάνκα. Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της σύγκρουσης, αν δηλαδή επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη ή αν είχε μόλις προηγηθεί κάποιο ατύχημα στο κοντέϊνερ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει από την πορεία του. Θα διερευνηθούν επίσης και τυχόν ευθύνες για κατασκευαστικά ζητήματα της γέφυρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Η σύγκρουση φαίνεται περίπου στα μισά του βίντεο (6:06:00)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι