Δυτική Όχθη: 8χρονος και 15χρονος σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά

Δυτική Όχθη: 8χρονος και 15χρονος σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά
epa10998976 A woman reacts during the funeral ceremony for late Yassin al-Asmar, 28, in Beitunia, near the West Bank city of Ramallah, 28 November 2023. According to the Palestinian Health Ministry, Asmar was killed and three others were injured during overnight clashes with Israeli troops at the Ofer checkpoint near Beitunia. EPA/ALAA BADARNEH

Και άλλοι ανήλικοι σκοτώθηκαν στην Δυτική Όχθη στη διάρκεια επιδρομής σε καταυλισμό

Ένα αγόρι 8 ετών και ένας έφηβος ηλικίας 15 ετών σκοτώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στην Τζενίν, πόλη στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έγινε γνωστό από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε έναν 12χρονο στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαλαζόν, στη Ραμάλα, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή ΜΚΟ Club des prisonniers. Στην Τζενίν, το υπουργείο αναφέρει πως «τα δύο παιδιά, ο Άνταμ αλ Γκουλ, 8 ετών και ο Μπάσεμ Άμπου ελ Γουάφα, ηλικίας 15 ετών, σκοτώθηκαν από σφαίρες του κατακτητή».

Στέλεχος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου διευκρίνισε, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι το παιδί και ο έφηβος βρίσκονταν «σε έναν δρόμο κάθετο στη μεγαλύτερη λεωφόρο στο κέντρο της Τζενίν, σε μια ζώνη όπου θεωρητικά απαγορεύεται η πρόσβαση στον ισραηλινό στρατό, καθώς τελεί υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής».

Σε πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας από κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας διακρίνεται ένα παιδί να πέφτει χτυπημένο από μια σφαίρα, σε έναν δρόμο ενώ άλλα παιδιά τρέχουν να σωθούν. Σε άλλες εικόνες διακρίνεται ένας έφηβος, ο οποίος δέχεται πυρά. Ενώ σφαίρες πέφτουν τριγύρω του, εκείνος καταρρέει και μοιάζει να καλεί σε βοήθεια, ενώ άλλοι πέντε έφηβοι τρέχουν για να κρυφτούν πίσω από αυτοκίνητα ή μέσα σε ένα κατάστημα. Το αγόρι, πεσμένο στο έδαφος, δίνει μάχη για τη ζωή του για τουλάχιστον μισό λεπτό.

Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι έγινε νυχτερινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, κατά τη διάρκεια της οποίας «ο στρατός μας σκότωσε δύο υψηλόβαθμους τρομοκράτες, ο ένας εκ των οποίων αναζητείτο για δύο επιθέσεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν Ισραηλινοί». Ομως δεν αναφέρει τίποτα για τους ανηλίκους.

Η Ερυθρά Ημισέληνος έκανε γνωστό πως διέσωσε 6 Παλαιστινίους που τραυματίστηκαν από σφαίρες, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης επιδρομής και οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι γίνονται συνεχώς επιδρομές και συλλήψεις, αλλά σημειώνονται και θάνατοι. Χθες είχε γίνει γνωστό ότι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ραμάλα άλλοι δύο ανήλικοι, που έριχναν πέτρες σε στρατιώτες ή -όπως υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί- έριχναν μολότοφ. Ένα από τα ανήλικα θύματα έφερε πάντως τέσσερις σφαίρες στο σώμα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι