Δυτική Όχθη: Νεαρή διαδηλώτρια έφαγε σφαίρα στο κεφάλι – Ήταν Τουρκάλα με υπηκοότητα ΗΠΑ

Δυτική Όχθη: Νεαρή διαδηλώτρια έφαγε σφαίρα στο κεφάλι – Ήταν Τουρκάλα με υπηκοότητα ΗΠΑ

Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε μία άτυχη 26χρονη ακτιβίστρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Δυτική Όχθη. Η νεαρή γυναίκα είχε γεννηθεί στην Τουρκία, αλλά ζουσε πλέον στο Σιάτλ των ΗΠΑ και είχε λάβει την αμερικανική υπηκοότητα. Οι ΗΠΑ δήλωσαν μέσω του ΥΠΕΞ τους Άντονι Μπλίνκεν ότι λυπούνται για το θάνατο της Αμερικανίδας και ότι θα ενεργήσουν αναλόγως, όταν θα έχουν πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι η κοπέλα σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες και χαρακτήρισε το περιστατικό ως «δολοφονία που διενεργήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου». Ο ισραηλινός στρατός όντως άνοιξε πυρ στη διάρκεια της διαδήλωσης, όμως ως προς το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό απάντησε στους δημοσιογράφους ότι «το εξετάζει». Νεκρή είναι η Aysenur Eygi η οποία συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της επέκτασης των εποικισμών του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι την πυροβόλησαν ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ραφίντια στη Ναμπλούς, δήλωσε στο Reuters ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Το WAFA μετέδωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας από ακτιβιστές στην Μπεϊτά, μια πόλη κοντά στην πόλη Ναμπλούς, όπου έχουν καταγραφεί επανειλημμένες επιθέσεις από εποίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx