Δωδεκάνησα: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Ρόδου και στα κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνας οι εμβολιασμοί για τον κορονοιό, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Η πρώτη που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου ήταν μία νοσηλεύτρια και στη συνέχεια πήραν σειρά οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος και του ΕΚΑΒ.

Συνολικά, σήμερα πρόκειται να εμβολιαστούν 110 άτομα και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς που έχουν γίνει. Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν σήμερα ήταν και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης. Όπως ανακοίνωσε χθες ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, συνολικά σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και σε 13 επιπλέον μεγάλα νησιά, και θα μεταφερθούν εμβόλια εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Στα Δωδεκάνησα, συγκεκριμένα εμβόλια θα έχουν από σήμερα εκτός της Ρόδου και της Κω, η Κάλυμνος, η Λέρος και η Κάρπαθος. Το Καστελλόριζο συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμό για το τέλος Ιανουαρίου. Το απόγευμα, στις 5 το απόγευμα πρόκειται να μεταφερθούν στην Κω τα πρώτα 100 εμβόλια, προκειμένου να εμβολιαστούν αύριο, Τετάρτη, στις 7 το πρωί, οι 75 υγειονομικοί του Νοσοκομείου που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι