Δολοφονημένος βρέθηκε ο Ρώσος επιστήμονας του εμβολίου Sputnik

Δολοφονημένος βρέθηκε ο Ρώσος επιστήμονας του εμβολίου Sputnik

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία του Αντρέι Μποτίκοφ, κορυφαίου λοιμωξιολόγου της Ρωσίας που θεωρείται ένας από τους βασικούς ερευνητές και συμμετέχοντες στην ανακάλυψη του εμβολίου Sputnik V κατά του Covid 19.

Ο Μποτίκοφ βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, στραγγαλισμένος με μία ζώνη. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα ότι συνελήφθη ο Αντρέι Ζμανόφκι, 29 ετών ο οποίος ομολόγησε τον φόνο, λόγω διαπληκτισμού όπως είπε στους αστυνομικούς και κρίθηκε προφυλακιστέος από τις εισαγγελικές αρχές της Μόσχας.

Το περιφερειακό δικαστήριο Khoroshevsky της Μόσχας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή να διατάξει το μέτρο της προσωρινής κράτησης για τον Ζμανόφσκι». Την προηγούμενη μέρα στο διαμέρισμα του Μπότικοφ στην οδό Rogov, ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε με τον ιδιοκτήτη και τον στραγγάλισε με μια ζώνη. Είχαν όπως κατέθεσε στον ανακριτή οικονομικές διαφορές.

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών σύμφωνα με το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Ζμανόφκι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παροχή παράνομων σεξουαλικών υπηρεσιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx