Δολοφονήθηκε ο Σήφης Βαλυράκης; Ο καυγάς, οι καταγγελίες της οικογένειας

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Καταγγελίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος σημείωσε πως είχε προστριβή με τους χειριστές ενός αλιευτικού σκάφους, βρέθηκε στη θάλασσα και χτυπήθηκε από την προπέλα του εν λόγω σκάφους. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Σπύρου, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, ενημέρωσε πως ο θανών έφυγε από το σπίτι του στην Ερέτρια και γύρω στις 12:30 είχε έναν διαπληκτισμό με τους χειριστές ενός αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου οκτώ μέτρων.

Επικαλούμενος μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που έχουν μιλήσει στις Αρχές αλλά και στον ίδιο, είπε: «Συναντηθήκαμε με επαγγελματικό σκάφος, δεν είχε πέσει στο νερό και υπήρξε νέο επεισόδιο, το οποίο είδε αυτόπτης μάρτυς και το ανέφερε με μεγάλη λεπτομέρεια». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο διαπληκτισμός έγινε γιατί οι επαγγελματίες ψαράδες ενοχλήθηκαν για το ότι ο Σήφης Βαρυράκης πήγαινε για ψαροντούφεκο, θεωρώντας πως έπρεπε μόνο οι ίδιοι να ψαρεύουν, όπως ορίζουν τα μέτρα κατά της COVID-19.

«Εκδήλωσαν επιθετική συμπεριφορά, που κλιμακώθηκε εκ μέρους τους, κάνοντας περιστροφές γύρω από αυτές με τρεχαντήρι μήκους 8 μέτρων. Αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος κυματισμός και να πέσει από το φουσκωτό». Στη συνέχεια, όπως είπε, το φουσκωτό συνέχισε την πορεία του, ενώ ο Σήφης Βαλυράκης ήταν στη θάλασσα κα χτυπήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. «Δεν ξέρω αν τον είδε το αλιευτικό και συνέχισε την πορεία πάνω ή δεν το είδε και τον χτύπησε με την προπέλα» σημείωσε, εκτιμώντας ότι είδαν σίγουρα το φουσκωτό του να φεύγει και δεν τον βοήθησαν. «Τον εγκατέλειψε στη θέση αυτή και έφυγε σε άλλη κατεύθυνση».

Οι αυτόπτες μάρτυρες, όπως είπε, δεν είχαν αξιολογήσει το συμβάν ως κάτι σοβαρό, αλλά όταν έμαθαν τον θάνατο του πρώην υπουργού, έκριναν απαραίτητο να μιλήσουν στις Αρχές. Ερωτώμενος για το εάν έχει επιβεβαιωθεί ότι χτυπήθηκε πράγματι από την προπέλα του αλιευτικού και όχι από αυτή του φουσκωτού του, ο κ. Σπύρου δήλωσε σίγουρος ότι έγινε αυτό, αλλά ξεκαθάρισε πως σήμερα, Τετάρτη, θα γίνει μία δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση που θα δείξει το μέγεθος της προπέλας και θα δώσει απαντήσεις. Καταλήγοντας, ο συνήγορος της οικογένειας εκτίμησε πως σήμερα ή αύριο θα έχουν ταυτοποιηθεί οι επιβαίνοντες του αλιευτικού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι