Δράμα για γηροκομείο της Αθήνας: οι μισοί “θετικοί”…

Δράμα για γηροκομείο της Αθήνας: οι μισοί “θετικοί”…

Συναγερμός σήμανε απόψε, καθώς εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Αθήνας 35 κρούσματα.

Ήταν μάλιστα συνολικά 70 τα δείγματα που ελήφθησαν, που σημαίνει ότι τα κρουσματα φθάνουν το 50% –μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζουμε πόσοι έχουν συμπτώματα και ήδη νοσούν ούτε πόσοι από τους 35 είναι ηλικιωμένοι -πιθανόν πολλοί φορείς να ειναι εργαζόμενοι και οι ηλικιωμένοι να έχουν γλιτώσει προς το παρόν. Είναι όμως αδύνατον αυτός ο υψηλός αριθμός να αφορά μόνον εργαζομένους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 συνολικά 32 από τους 70 ηλικιωμένους που έχουν εξεταστεί, όμως λογικά δεν μπορεί να μην έχει γίνει τεστ στους εργαζόμενους.

Το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και σπεύδουν εκεί τόσο ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Το πρόβλημα θορυβεί τους πάντες, γιατί εδώ και 10 μέρες έχουν ληφθεί πολλά μέτρα προστασίας  -στα γηροκομεία έχουν απαγορευθεί μήνες τώρα οι επισκέψεις, ενώ μετά τα κρουσματα σε δύο οίκους ευγηρίας της Θεσσαλονίκης και σε έναν της Αθήνας, οι εργαζόμενοι υποτίθεται ότι δεν συγχρωτίζονται ουτε εκτός εργασίας, ότι φορούν διαρκώς μάσκες, ότι αν ασκούν δεύτερο επάγγελμα οφείλουν στον άλλο χώρο να τηρούν τα δέοντα κ.λπ.

Επισης δείχνει ότι το μέτρο με τα SMS για τους  “άνω των 65” δεν μπορεί να τους σώσει όταν το ιικό φορτίο μιας πόλης ειναι στο “κόκκινο”, καθότι και οι ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας έγκλειστοι ζουν ουσιαστικά. Εντούτοις  ασθενούν εξαιτίας των απαραιτήτων επαφών -π.χ. νοσηλευτές ή μάγειρες και καθαρίστριες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι