ΔΣΑ: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος Κούγια για την δήλωση κατά Κασσελάκη

ΔΣΑ: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος Κούγια για την δήλωση κατά Κασσελάκη
ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ ÔÏÕ 19×ÑÏÍÏÕ ÁËÊÇ ÌÁÆÉ ÌÅ ÔÏÍ ÄÉÊÇÃÏÑÏ ÁË. ÊÏÕÃÉÁ ÓÔÁ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÁ ÔÇÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, όρισε ήδη εισηγητή για την υπόθεση και στάλθηκε κλήση στον κ. Κούγια, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα – και στην συνέχεια να εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει παραγγείλει στον προϊστάμενo της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο και ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι