Δύο δωρεάν τεστ κορονοϊού ανά μήνα θα μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν δύο φορές τον μήνα δωρεάν «rapid test», θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δυο φορές τον μήνα δωρεάν τεστ κορονοϊού, ενώ το κόστος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Εμβολιασμών ώστε να λαμβάνονται τα όποια επιπλέον μέτρα που χρειάζονται» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Σημειώνεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr).

Οι εργοδότες θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους στην ειδική πλατφόρμα και εφόσον αυτοί το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν rapid test για COVID-19 μέχρι και δύο φορές δωρεάν τον μήνα. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Χατζηδάκης:

-Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

-Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα ορίζει ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022.

«Με αυτό το σχήμα, το Υπουργείο Εργασίας ευθυγραμμίζεται με το Υπουργείο Οικονομικών δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για εργαζομένους και επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Θα δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ, απόφαση για παράταση μέχρι το Φεβρουάριο των οφειλών του Ιανουαρίου, με τους ίδιους πληττόμενους κλάδους. Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάρτιση το οποίο θα την συνδέει με την αμοιβή όσων παρέχουν κατάρτιση.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΕΠ, ενώ άμεσα θα προσληφθούν 121 άτομα. «Στόχος όλων αυτών των μέτρων, που θα επικαιροποιούνται συνεχώς και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, όσο καλύτερα μπορούμε βάσει των δημοσιονομικών μας αντοχών και να περάσουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι