Δύο εν δυνάμει επικίνδυνες μεταλλάξεις στην Αθήνα

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Έχουν θορυβηθεί οι υγειονομικές αρχές, καθώς εντοπίστηκαν δύο νέα στελέχη του κορονοϊού σε ισάριθμα κρουσματα στην Αττική.

Πρόκειται για δυο διαφορετικά στελέχη κορωνοϊού, που δεν γνωρίζουν ακόμα οι ειδικοί αν είναι σαν την βρετανική ως προς την μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά τους απασχολεί κυρίως ότι έχουν ένα κοινό στοιχείο σε μια πρωτεΐνη τους. Μοιάζουν συγκεκριμένα με τη νοτιοαφρικανική και βραζιλιάνικη μετάλλαξη ως προς αυτό: έχουν ένα “όπλο” να παρακάμπτουν τα αντισώματα που μπορεί κάποιος να έχει από άλλα στελέχη κορονοϊού αλλά και αντισώματα που έχει από εμβόλια.

Πάντως κατά τον τελευταίο μήνα που “ψάχνονται” αναλυτικά τα κρούσματα για εντοπισμό τυχόν νέων μεταλλάξεων, έχουν ξαναβρεθεί παρόμοιες, με αυτό το αμυντικό “οπλο” και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι τείνουν να διασπαρούν και να κυριαρχήσουν.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι