Δύο γιατρούς σκότωσε η χιονοστιβάδα στον Όλυμπο – Πένθος στη Λάρισα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Συντετριμμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τον αδόκητο θάνατο των δυο συναδέλφων τους, Τηλέμαχου Ζαφειρίδη, παθολόγου- εντατικολόγου και Θεόδωρου Χατζόπουλου, αναισθησιολόγου, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί -τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα στον Όλυμπο.

Οι δυο φίλοι και συνάδελφοι ήταν από τους γιατρούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός είπε ότι «η Λάρισα έχασε  δυο εκπληκτικούς γιατρούς και ανθρώπους. Ο  Τηλέμαχος ήταν γιατρός του τμήματός μας και ο Θοδωρής ήρθε με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού με απόσπαση στη ΜΕΘ για να βοηθήσει. Ο Τηλέμαχος ήταν άνθρωπος και γιατρός και έκανε μοναδικά πράγματα. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τομέα ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας. Ήταν άξιος γιατρός και άνθρωπος. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει».

Το πάθος και των δυο γιατρών για το σκι ήταν μεγάλο. Όπως εξήγησε ο κ. Κομνός «ήταν μετά από εφημερία και είχαν ρεπό. Η άδειά τους ήταν πάντα χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ’ όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Αφήνει πίσω του τρία παιδιά και ο Θοδωρής ένα, όλα ανήλικα».

Οι δυο γιατροί βρίσκονταν με ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Ξερολάκι, στον Όλυμπο, στην προσπάθεια τους να ανεβούν το βουνό. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν πάει και άλλοι, όμως είχαν χωριστεί σε ομάδες των τριών ατόμων.

Ο τρίτος της παρέας των γιατρών μόλις χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να βγει από το χιόνι και ειδοποίησε διασώστες και τις Αρχές ενημερώνοντας πως οι δυο φίλοι του αγνοούνται. Μετά από έρευνες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΜΑΚ, το πλήρωμα διασωστών με ελικόπτερο εντόπισε τους δυο άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι δυο γιατροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι