Δύο ημέρες προτού έρθουν στην Ελλάδα, θα ενημερώνουν για τόπο διαμονής

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε σήμερα και ισχύει άμεσα έως και τις 31 Αυγούστου, ενημερώνει ότι όλοι οι  ταξιδιώτες προς Ελλάδα  θα πρέπει 48 ώρες πριν από την άφιξή τους να συμπληρώνουν την φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη (Passenger Locator Form – PLF) με τη διεύθυνση στην οποία θα καταλύσουν, από πού αλλού πέρασαν, πόσο έμειναν εκεί και άλλα στοιχεία.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας και αποσκοπεί στον έλεγχο και ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων.

Όμως το ίδιο ισχύει και για τις οδικές αφίξεις όπως μπορείτε να δείτε  εδώ, μια που δυστυχώς πάνω από τα μισά νέα κρούσματα ταξιδιωτών στη χώρα μας, προέρχονται από τον Προμαχώνα και τους τουρίστες που έρχονται οδικά. Και εκεί πρέπει να συμπληρώνεται η αντίστοιχη φόρμα με τα στοιχεία κάθε ταξιδιώτη που εισέρχεται στη χώρα.

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το “έντυπο”  τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in στο αεροδρόμιο ή στα σύνορα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, αν  διήλθαν από άλλες χώρες και για πόσο διάστημα κατέλυσαν εκεί, τη διεύθυνση διαμονής τους στην Ελλάδα, το χρόνο παραμονής τους στην χώρα μας καθώς και άλλα στοιχεία που καθορίζονται  στη φόρμα. Αν έρχονται οδικά πρέπει να αναγράφουν το μέσο (λεωφορείο, τρένο, ΙΧ) και αν είναι ΙΧ τον αριθμό κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τις χερσαίες αφίξεις, το έντυπο συχνά συμπληρώνεται επί τόπου, κάτι που καθυστερεί πολύ την είσοδο στη χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι