Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Σάμο 4,7 και 5,2 R

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Σάμο 4,7 και 5,2 R

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Σάμο, με επίκεντρο στην υποθαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται. 

Λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο (σύμφωνα 4,9 με το Ευρωμεσογειακό) ενώ στις 13:10 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση, με διαφορετικό όπως φαίνεται επίκεντρο, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό (5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο). Είχαν προηγηθεί μικρότερες σε ένταση σεισμικές δονήσεις ενώ έντονη είναι και η μετασεισμική δραστηριότητα, χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο ότι οι δύο ισχυροί σεισμοί ήταν οι κύριοι.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι «είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός». Επίσης σημείωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς». «Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι