ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Τρεις τραυματίες στο Χάρκοβο από συντρίμμια ρωσικών drones

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμα τραυματίστηκε μετά από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους στο Μικολάιφ. Περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «ο εχθρός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε μια (από τις κοινότητες) της περιφέρειας Μικολάιφ, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να εντοπιστούν νεκροί και ένας τραυματίας κάτω από τα συντρίμμια καταστήματος εστίασης», διευκρίνισε η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων μέσω Telegram. «Εξαιτίας του πλήγματος, κατοικίες και αγροτική επιχείρηση υπέστησαν επίσης ζημιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ, επλήγη το χωριό Στέποβε, περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ομώνυμης διοικητικής πρωτεύουσας της περιοχής αυτής.
Η Μόσχα βάζει στο στόχαστρο πρακτικά κάθε νύχτα ουκρανικές πόλεις, συχνά μακριά από τα μέτωπα. Αρνείται πως στοχοποιεί αμάχους. Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην πόλη Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά) και στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ (κεντροανατολικά) είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άμαχοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Νέες ρωσικές επιθέσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα αεροπορικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον στόχων στην ανατολική, νότια και βόρεια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο ουκρανικός στρατός. Δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι 17 διαφορετικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ καθώς και drones, χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπηθούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις, υποδομές καθώς και στρατιωτικοί και μη στρατιωτικοί στόχοι.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία drones και έναν πύραυλο κρουζ, ανέφερε.
Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοθετεί εσκεμμένα αμάχους. Δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις τελευταίες αυτές αναφορές για αεροπορικά πλήγματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι