Νεκρός και 12 τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα (video)

Δύο νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα (video)

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα, το μεσημέρι της Κυριακής, όπου έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια. Άλλες πηγές μιλούν για πρόβλημα στατικότητας που αντιμετώπιζε η γέφυρα. Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στη γέφυρα με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο και το ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έλαβε την πρώτη κλήση στις 12:46 μ.μ. και το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο στις 12:50. Παράλληλα, μεταφέρθηκε ένας άνδρας Ρομά που λιποθύμησε από τη ζέστη.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Να σημειωθεί πως αρχικές πληροφορίες ήθελαν τα θύματα να πρόκειται για Ρομά που πήγαν κάτω από την γέφυρα για να προστατευτούν από τον καύσωνα. Όμως, στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά που διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μίλησε για «εγκλωβισμένους εργαζομένους».

Άτομο που βρίσκονταν την ώρα της κατάρρευσης στο σημείο μαζί με τον αδελφό του δηλώνει: «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπάρχουν εγκλωβισμένοι που έχουν πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γέφυρα κατασκευάστηκε στις αρχές του 2000 από την Κ.Ι Σαραντόπουλος ωστόσο από ποιον ολοκληρώθηκε παραμένει θολό τοπίο καθώς η κατασκευή της Περιμετρικής Πατρών είχε σπάσει για άγνωστους λόγους σε εννέα εργολαβίες με αποτέλεσμα να μην είναι ορατό στο Μητρώο του υπουργείου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, αν το έργο ολοκληρώθηκε από την Κ.Ι Σαραντόπουλος ή άλλη τεχνική εταιρεία αφού είχε μεσολάβησε και εργολαβία –σκούπα για να ολοκληρώσει την Περιμετρική της Πάτρας. Η Κ.Ι Σαραντόπουλος έχει πάψει να υφίσταται στον τεχνικό κόσμο, καθώς είχε συγχωνευτεί προς 15ετίας με την Παντεχνική και εν συνεχεία με την Άκτωρ ΑΤΕ.

Το έργο της αποκατάστασης είχε αναλάβει η εταιρεία ΑΒΑΞ για λογαριασμό της Ολυμπίας Οδού, η οποία κατασκευάζει το κομμάτι Πάτρα-Πύργος και έχει την ευθύνη της συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Πάτρα. Είχε προγραμματιστεί σήμερα η κατεδάφιση του τμήματος που κατέρρευσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι