ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρεις νεκροί στη Μασσαλία – Συνεχίζονται οι έρευνες για επτά αγνοούμενους

Δύο νεκροί ανασύρθηκαν στη Μασσαλία - Αναζητούνται οκτώ αγνοούμενοι,

Επτά άτομα αγνοούνται και αναζητούνται στα συντρίμμια του κτηρίου κατοικιών τεσσάρων ορόφων, που κατέρρευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Μασσαλία. Χθες το βράδυ ανασύρθηκαν δύο νεκροί και σήμερα το πρωί ένας ακόμα. Άλλοι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης με βαριά τραύματα.

«Δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών, η ανάσυρση των αγνοουμένων θα πάρει χρόνο», ανέφερε η πυροσβεστική σε σύντομη δήλωση, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από την εφημερίδα La Provence και το τηλεοπτικό κανάλι BFM-TV. «Η δικαστική αρχή μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει στην ταυτοποίηση» αυτών των θυμάτων, συνεχίζει το κείμενο, προτού διευκρινίσει ότι «θα γίνει αναφορά κατάστασης νωρίς το πρωί».

«Σήμερα το πρωί ο πόνος είναι μεγάλος», δήλωσε ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Benoît Payan. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας συνεχίζονται, αδιάκοπα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όλες οι υπηρεσίες της πόλης, συνοδευόμενες από τις υπηρεσίες του κράτους συνεχίσουν την έρευνα».

Οκτώ άτομα που ζούσαν στο κτίριο, αναζητούνται από τους διασώστες, οι οποίοι συνέχισαν τις νυχτερινές επιχειρήσεις τους υπό το φως των προβολέων και με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων και γερανού. Η έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση, σύμφωνα με την Εισαγγελία της Μασσαλίας, σημειώθηκε στις 0:46 το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Από τις κάμερες του δρόμου αποτυπώθηκε η δριμύτητα της έκρηξης. Τα δύο παρακείμενα κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αλλά όλοι οι ένοικοι τους κατάφεραν να διαφύγουν ή να διασωθούν από πυροσβέστες. Ένα από αυτά τα κτίρια κατέρρευσε αργότερα, ενώ είχε ήδη εκκενωθεί. Και το άλλο κτήριο δείχνει ετοιμόρροπο.

Έκρηξη πριν την κατάρρευση

Οι οκτώ αγνοούμενοι «δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις» των συγγενών τους και είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα που έχει ανατεθεί στη δικαστική αστυνομία. Οι αγνοούμενοι είναι «άνθρωποι μεγάλης ηλικίας εκτός από ένα νεαρό ζευγάρι γύρω στα τριάντα», αλλά δεν θα υπάρχουν παιδιά ή ανήλικοι», ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τους 33 που διέμεναν στην μοιραία πολυκατοικία. Περίπου 200 κάτοικοι της γειτονιάς – που αντιπροσωπεύουν 90 νοικοκυριά – χρειάστηκε να απομακρυνθούν και 50 ζήτησαν επείγουσα μετεγκατάσταση. Ο υπουργός Στέγασης Ολιβιέ Κλάιν θα μεταβεί σήμερα στη Μασσαλία. «Οι σκέψεις είναι στη Μασσαλία», έγραψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μήνυμά του στο Twitter. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διακριβωθεί ακόμη, πιθανολογείται όμως ότι προκλήθηκε από μεγάλη διαρροή αερίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx